Rose McGowan tuži Weinsteina, ovog puta za pokušaj ušutkavanja

Glumica Rose McGowan bila je jedna od prvih koja je javno progovorila kako ju se Harvey Weinstein silovao prije više od 20 godina, kada je bila mlada glumica u usponu. Sada je podigla novu tužbu protiv Weinsteina, njegovih odvjetnika, fiksera i jedne međunarodne špijunske organizacije jer su je oni pokušali ušutkati.

“Ovaj se slučaj odnosi na dijabolični i ilegalni napor jednog od najmoćnijih američkih ljudi i njegovih predstavnika da ušutka žrtve seksualnog napada. A riječ je o hrabrim ženama i novinarima koje su ustrajavale na otkrivanju istine“, navela je Rose McGowan u tužbi koju je podnijela u srijedu. Njeni odvjetnici izjavili su da su okrivljenici koristili nezakonitu taktiku u kampanji kako bi prevarili, maltretirali i marginalizirali Rose McGowan. Pored Weinsteina, tuženi su njegovi odvjetnici David Boies i Lisa Bloom i tajna agencija Black Cube.

U tužbi se navodi kako je sve započeto prije dvije godine kada je McGowan počela pisati autobiografsku knjigu „Brave“ u kojoj je planirala objaviti kako ju je 1997. godine silovao Harvey Weinstein. Weinstein je tada angažirao tajnu agenciju Black Cube kako bi saznali informacije o knjizi. Inače, nakon što ju je silovao, Weinstein se 1997. godine nagodio s Rose McGowan tako što joj je isplatio 100 tisuća dolara.

Odvjetnici optuženih odmah su odbacili navode iz tužbe, pa je tako Phyllis Kupferstein, odvjetnica Harveya Weinsteina, rekla kako će jednom i zauvijek Rose McGowan biti prikazana u pravom svjetlu, kao osoba koja koristi medije kako bi došla do novaca. „Od trenutka kada je tražila višemilijunski iznos kako ne bi objavila ove neutemeljene optužbe, što smo odbili, znali smo da čeka priliku da započne s ovim. Dokazati ćemo da je ovaj slučaj neosnovan“, dodala je Phyllis Kupferstein.

Inače, suđenje Harveyu Weinsteinu za dva silovanja i tri seksualna nasilništva započeti će slijedeće godine.

Komentiraj