ROONEY U DERBYJU: “Želim igrati sve dok to moje tijelo bude dopustilo”

Kao što su mediji posljednjih dana najavljivali, legendarni engleski napadač Wayne Rooney vratio se na ‘Otok’. Iako mu ugovor s američkim DC Unitedom istječe za dvije godine, Rooney se vratio u drugu englesku ligu, u Derby County kao igrač-trener.

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije poručio je kako želi igrati što je duže moguće. “Mogućnost da se vratim kući i igram samo je jedan faktor. Želim igrati sve dok to moje tijelo bude dopustilo. Osjećam se dobro”, kazao je 33-godišnjak, koji je s Derbyjem potisao na godinu i pol.

“Morao sam donijeti odluku, a mogućnost da igram u Engleskoj i razvijam se kao trener uz Phillipa Cocua bila je predobra da bih je odbio”, rekao je Rooney. Iako je u Americi na terenu pružao dobre partije, mediji pišu kako se njegova obitelj ‘preko bare’ i nije najbolje snašla.

Rooneyjev sljedeći korak je, dodao je, naučiti što više od trenera te početi se i sam baviti tim poslom. “Dugoročno gledano, želim biti trener, ali moj glavni fokus sada biti će na igranju i učenju”, poručio je.

Komentiraj