RONJENJE NA DAH Goran Čolak srušio još jedan svjetski rekord

G.A.D. PRODUKCIJA

Na Državnom prvenstvu Hrvatske, održanom proteklog vikenda u Zagrebu, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak, došao je do novog rekorda u ronjenju na dah.

U bazenskoj disciplini ronjenja na dah sa stereo perajama dosadašnji rekord od 226,50 metara poboljšao je za više od 3 metra, podigavši ga na čak 229,80 metara preronjenih u jednom dahu.

“S obzirom da ovu disciplinu nisam radio nikada do sad – čime je izazov bio još i veći, više sam nego zadovoljan postignutim rezultatom i novim svjetskim rekordom”, rekao je nakon natjecanja Čolak.

Hrvatski rekorder prije manje od mjesec dana osvojio je zlatnu ronilačku masku na prestižnom natjecanju u Dubaiju, a nakon zagrebačkog natjecanja kreće prema Torontu na veliki međunarodni Hot Docs filmski festival, gdje će sudjelovati u svjetskoj premijeri novoga dokumentarnog filma “Moj život bez zraka” redateljice Bojane Burnać u kojoj ‘igra’ glavnu ulogu.

Novi sportski izazovi očekuju ga sredinom lipnja kada putuje za Italiju, gdje nastupa na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se održava u Cagliariju.

Komentiraj