Ronioci na dah kazneno prijavili čelne ljude vlastitog saveza

Predstavnici desetero ronilaca na dah, članova hrvatske reprezentacije i njihov trener – mentor Ivan Drviš podnijeli su u utorak, kako su ranije i najavili, prijavu protiv čelnih i drugih odgovornih ljudi u Hrvatskom ronilačkom savezu nakon što su u više navrata upozoravali na niz nepravilnosti u radu vodstva saveza.

“Mjesecima upozoravamo na nevjerojatne nezakonitosti pomoću kojih predsjednik i potpredsjednik Čuljak i Rajković koriste HRS kako bi se privatno okoristili javnim sredstvima. Pri tome ih ni najmanje nije briga niti za razvoj ronjenja kao sporta niti za sigurnost sportaša. Dio nezakonitosti na koje smo upozoravali potvrdila je i interna revizija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Zaključak je revizije da su sredstava isplaćena treneru Franji Pinjuhu, koji je imenovan u upitnoj proceduri, potrošena nenamjenski i moguće na prijevaran način. HOO je zatražio povrat sredstava od HRS-a”, rekao je Ivan Drviš.

Ronioci čelnicima HRS-a na teret su stavili kaznena djela prevare, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, zlouporabe položaja i ovlasti te, zbog ugrožavanja sigurnosti i života sportaša, kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Neki od njih su nakon ukazivanja na probleme izbačeni iz saveza, ali i dalje ne odustaju, prenosi HRT.

“Mi i dalje strahujemo od moguće osvete gdje nam neće dopustiti nastupe na natjecanjima u budućnosti tako da tražimo institucije na žurni postupak”, kazala je Mirela Kardašević, svjetska prvakinja u bazenskom ronjenju na dah bez peraja.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]