RONIOCI FBI-A U AKCIJI Pretražuje se jezero povezano s napadačima iz San Bernardina

EPA

FBI-jevi ronioci započeli su sa pretragom jezera Seccombe, koje se nalazi oko tri kilometra od San Bernardina, gdje je u prošlotjednom napadu ubijeno 14 ljudi. Policija vjeruje kako je dvoje napadača posjetilo jezero na sam dan napada. Pucnjava u San Bernardinu tretira se kao teroristički napad, najsmrtonosniji još od napade na ‘Blizance’, prenosi BBC.

Glasnogovornik FBI-a odbio je otkriti za čime točno ronioci tragaju. “Istraga nas je dovela do ovog jezera”, kratko je rekao glasnogovornik. Američki su mediji, pak, javili kako policija traga za elektroničkim napravama povezanim s napadačima.

Syed Rizwan Farook (28) i Tashfeen Malik (27) njegova žena i majka njegove 6-mjesečne kćeri ubijeni su u pucnjavi s policijom pet sati nakon pokolja u centru za socijalnu skrb u gradu San Bernardinu. Vlasti vjeruju kako je par radikaliziran prije nekoliko godina.

Američki su političari izrazili zabrinutost što par nije uhićen od strane sigurnostžnih službi kao potencijalne prijetnje. Malik je navodno na sam dan napada na društvenim mrežama iskazao vjernost Islamskoj državi.

Komentiraj