RONALDO OTKRIO TAJNU USPJEHA “Sretan sam, dobar i uvijek motiviran”

EPA/Ballesteros

Portugalsi nogometaš Cristiano Ronaldo već se godinama sa Leom Messijem natječe u anketama, dodjelama zlatnih lopti ili kopački oko toga tko je najbolji nogometaš na svijetu. Skromni Argentinac to neće priznati, ali Portugalac naglašava – “Ja sam najbolji nogometaš na svijetu!”

Ponovio je to i u razgovoru za BBC, dodajući kako bi se mogao mjeriti i s najboljima u povijesti te kako je sada došao do te razine gdje je vrlo teško napredovati. “Ne trebam govoriti – ‘Moje je ime zapisano u povijesti nogometa’, ‘Ja sam legenda’ – brojevi vam sve govore.

U Real Madrid je stigao iz Manchester Uniteda 2009. godine za 80 milijuna funti, a od onda je postao najboljim strijelcem ‘kraljevskog’ kluba u povijesti. Najavio je kako planira igrati još pet, šest sezona.

“Teško je još napredovati. Samo želim održavati ovu formu jer je to najteži dio za nogometaša. U svojoj sam glavi ja uvijek najbolji. Baš me briga što ljudi govore ili misle”, rekao je. Upitan da komentira usporedbe s Messijem, Ronaldo kaže: “To su mišljenja, i ja ih poštujem. Ali, ja sam sebi i dalje najbolji. Jednostavno je”.

Nije mogao zaobići ni pitanje planira li se vratiti u Manchester United. “Kao što sam rekao već mnogo puta, nikada ne znaš što budućnost donosi. Sada sam sretan u Realu, ali tko zna što će biti dalje”, ističe.

Tajna njegova uspjeha je jednostavna – “Sretan sam. Dobar sam. Uvijek sam motiviran. Vrlo sam profesionalan i nastavit ću to biti”, objašnjava Ronaldo.

Komentiraj