Ron Howard samo jednom susreo velikog tenora Luciana Pavarottija

Ron Howard je krajem osamdesetih godina ili početkom devedesetih bio na jednom “velikom, velikom hollywoodskom druženju”  kada je nakratko upoznao tenora Luciana Pavarottija, piše news.com.au.

“Bila je to dodijela Zlatnih globusa ili nešto slično. Sve je bilo puno zvijezda, sjećam se kako su tamo bili Robert Redford i Dustin Hoffman. Kada je stigao Pavarotti, on je bio glavna zvijezda”, rekao je poznati redatelj, koji je nedavno u Italiji na Filmskom festivalu u Rimu predstavio svoj dokumentarni film ‘Pavarotti’.

“Ništa nije radio, samo se pojavio. Na glavi je imao svoj šešir, šal i karizmu. To je bilo vrijeme kada se uspinjao na vrh svjetske pozornice. Površno sam ga upoznao te noći. Ali, baš u tom trenutku, u tom rukovanju, njegova pozitivna energija i duh su bili vrlo prisutni i opipljivi”, otkrio je.

Američko-britanski film je nastao iz ideje nakon što su Howarda i njegove partnere Nigela Sinclaira i Paual Crowdera kontaktirali iz diskografske kuće Decca i Pavarottijeve obitelji. 

“Nisam mnogo znao o operi, no bio sam zadivljen Pavarottijem i počeo sam čitati o njemu i shvaćati kako je njegov život bio poput opere”, nastavio je.

Howardovo ostvarenje vjerno prikazuje tu priču, no otkriva i intimniju stranu velikog opernog pjevača kroz kratke zanimljive video isječke, fotografije, intervjue…

“Druga pojedinost je različiti ritam i koraci kojima se stvaraju dokumentarni filmovi. Imate vremena promisliti, ekranizirati i uređivati. Stvarno sam koristio mnogo mišića koje sam razvio iz prijašnjeg iskustva u postprodukciji filmova”, rekao je o radnom procesu na dokumentarnom filmu Howard .

Film ‘Pavarotti’ se počinje prikazivati u domaćim kinima od 14. studenog. 

Komentiraj