Romy Schneider: Veza sa zavodnikom, tragedija i alkohol, nikad se nije oporavila

Bila je glumačka diva 60-ih i 70-ih, partnerica Alaina Delona i muza redateljima poput Viscontija i Wellesa. No, životne lekcije učila je na teži način. Nevolje, razočaranja i tragedije su obilježile njen život.

Veza s Delonom završena je neslavno. Lijepa Njemica tijekom pet godina zabavljanja tolerirala je brojne Delonove nestašluke, a on joj je uzvratio tako što je 1963. raskinuo zaruke. Na ogledalu joj je ostavio kratku poruku: “Otišao sam u Meksiko sa Nathalie. Ne vraćam se.” Romy si je prerezala vene.

Njen privatni život sve češće je završavao na naslovnim stranama tabloida. Ljubavne veze i afere su propadale, a tablete i alkohol su igrale sve veću ulogu u njenom životu. Žuta štampa se obrušila na osjetljivu Romy. Uslijedile su nesreće koje su ubrzale put ka tragičnom kraju: prvi suprug je izvršio samoubojstvo, ona je jedva preživjela uklanjanje tumora, a potom je njen sin David poginuo 1981. nesretnim slučajem. Nepunih godinu dana poslije Davidove smrti umrla je u svom apartmanu u Parizu. Tadašnji ljubavnik pronašao ju je s glavom oslonjenom na radni stol i praznom bocom vina ispred nje.

Romy Schneider umrla je 29. svibnja 1982. u svojoj 44. godini života.

Komentiraj