Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Romić: Projekt u Valturi dat će odgovor kako upravljati sustavima navodnjavanja

Ministar poljoprivrede Davor Romić izjavio je u petak u Poreču kako bi pilot projekt navodnjavanja u Valturi kraj Pule trebao dati pravi odgovor na to kako upravljati sustavima za navodnjavanje u Hrvatskoj.

“Naši planovi se sastoje u tome da iz fondova povučemo gotovo sto milijuna eura za realizaciju projekata sustava za navodnjavanje a istodobno imamo ogroman novac na raspolaganju za vodoopskrbu i kanalizaciju. Na području Istre posebice grada Poreča imamo niz velikih projekata koji se realiziraju i to će sve utjecati na razvoj Istre i ruralnog prostora u istarskoj županiji”, istaknuo je ministar Romić, dodajući kako je među ciljevima njegova resora i razvitak ruralnog prostora Istre.

Ministar poljoprivrede u Poreču je s predstavnicima Istarske županije razgovarao o sustavima navodnjavanja u Istri, a razgovarao je i s predstavnicima jedinica lokalne samouprave Istarske županije o EU projektima vodnog gospodarstva u Istri. Romić je također posjetio i Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču.

Komentiraj