Romeo Jozak postao većinski vlasnik nogometne akademije u Columbusu

Iz Sjedinjenih Američkih Država i kruga hrvatskih, te iseljenika iz nekadašnje Jugoslavije, stiže vijest o uključivanju Romea Jozaka u rad nogometne akademije Blast FC.

Riječ je o nogometnoj akademiji osnovanoj 1986. godine od strane Lesh Shkrelija, 64-godišnjaka rođenog u Ulcinju, koji je nekada bio član mladih selekcija Crvene Zvezde, a nogometno ime u SAD-u stekao je u krugovima nogometa u zatvorenom, gdje je najzapaženija ostvarenja imao u Columbus Capitalsima. Upravo u Columbusu Shkrelija je osnovao školu nogometa koja se diči činjenicom da je najdugovječnija nogometna zajednica u Centralnom Ohiou.

Prema objavi koju potpisuje Michael Misetic, PR stručnjak čiji su roditelji iz Grabovnika pokraj Ljubuškog, koji je nekada radio i u press službi Veleposlanstva Hrvatske u Wahsingtonu, Romeo Jozak ‘izvršio je značajnu investiciju da bi postao većinski vlasnik Blast FC Soccer Academyja’, te će preuzeti ulogu klupskog direktora i predsjednika uprave. Njegova obveza bit će dovođenje trenera iz tamošnje regije i inozemstva, kao i ‘istraživanje mogućnosti za gradnju najmodernijeg trening kampa’.

Romeo Jozak prve je doticaje s nogometom, osim ranog zaključenja igračke karijere u Orijentu, imao u ljetnim kampovima u SAD-u gdje je bio kao stipendist. Zatim je s Ilijom Lončarevićem od 2001. do 2006. godine u nekoliko navrata radio u Dinamu i reprezentaciji Libije kao pomoćnik, a u istoj ulozi poznatom je brku asistirao na klupi Osijeka u sezonama 06/07 i 07/08. U 2008. godini postao je voditelj omladinske škole Dinama, gdje se zadržao do 2013. godine kada preuzima funkciju tehničkog direktora u Hrvatskom nogometnom savezu u kojem je do tada obnašao funkciju predsjednika Stručne komisije.

Doktor Jozak 2017. godine je u suradnji s nekadašnjim zamjenikom direktora Dinama i donedavnim sportskim direktorom Hajduka – Ivanom Kepčijom, izdao stručni materijal ‘Razvojni program Hrvatskog nogometnog saveza’, koji je preveden na engleski i kineski jezik. Nedugo nakon predstavljanja jednog od ‘temeljnih dokumenata Saveza’ Jozak je isti napustio da bio postao sportski direktor Dinama, no s te pozicije odlazi nakon svega nekoliko mjeseci i u listopadu 2017. preuzima klupu varšavske Legije. Usprkos dobrom startu u Poljskoj nakon sedam mjeseci dobio je otkaz jer nije mogao držati korak s Lechom iz Poznana kojeg je vodio Nenad Bjelica.

Posljednji trenerski angažman imao je u Kuvajtu gdje je osim olimpijske momčadi bio zadužen i za A nacionalnu selekciju, no u rujnu 2019. godine poslije domaćeg 0-3 poraza od Australije u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru uručen mu je otkaz.

Komentiraj