Romantična britanska drama ‘Na plaži Chesil’ prikazuje se u kino dvoranama.

Ljeto 1962. godine, student povijesti Edward Mayhew nalazi se na medenom mjesecu sa svojom mladom suprugom Florence Ponting, prvom violinom amaterskog kvarteta. Njih dvoje došli su na obalu Dorseta gdje će prve dane braka provesti hodajući plažom Chesil. Smješteni su u relativno skromnu, zdepastu sobu hotela u kojoj ih poslužuje dvoje konobara. U početku su Edward i Florence povučeni i sramežljivi jedno prema drugome, kao da se nalaze na prvom spoju. Ta potpuna zbunjenost koja ih okružuje je pomalo humoristična i dirljiva…

Redatelj Dominic Cooke rođen je u Wimbledonu 1966. godine. Nakon što je diplomirao na sveučilištu Warwick ostvario je iznimno cijenjenu karijeru u kazalištu gdje je režirao brojne predstave za Kraljevsku šekspirijansku družinu, a također je bio i umjetnički direktor Kraljevskog kazališta u razdoblju od 2006. do 2013. godine. Režirao je i napisao nekoliko epizoda cijenjenje BBC-jeve mini-serije ‘The Hollow Crown’. ‘On Chesil Beach’ mu je filmski redateljski prvijenac.

Filmsku glazbu je skladao Dan Jones, njegovu skladbu ‘Solemn love’ izvodi BBC National Orchestra of Wales i violinistica Esther Yoo. Kroz film se protežu i teme iz poznatih djela Rachmaninova, Schuberta, Elgara i Mozarta.

Redatelj: Dominic Cooke

Scenarist: Ian McEwan

Uloge: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson, Anne-Marie Duff

Komentiraj