Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ROKO PRKAČIN "Tata je prvi koji će me kritizirati"

Mladi košarkaši Cibone osvojili su juniorsku ABA ligu nakon što su u finalu nadigrali vršnjake iz Crvene Zvezde 73:68. Mladi Cibosi vrijedan su trofej posvetili prerano preminulom suigraču Leonu Salopeku, javlja HRT.
Generaciju iznimnih talenata do slavlja je predvodio Roko Prkačin (lijevo na fotografiji, desno Danko Branković) koji je proglašen najkorisnijim igračem turnira.
– Ovo sve, ja mislim da je produkt našeg rada. Talenta imamo nije upitno, nego samo koliko smo mi htjeli raditi i mi smo stvarno ubijali se na treninzima, odlično smo radili ovu cijelu sezonu i mislim da je ovo samo nagrada. Mislim da ja ne bio MVP bez svojih suigrača jer nisam samo ja zaslužan za to, zaslužnih su i 11 ostalih momaka, rekao je Prkačin.
– Bez prave, muške i sportske borbe nema niti uspjeha. Oni su to prihvatili, imaju to u sebi, na pravi način iskazali, u pravom trenutku bili najbolji, najmirniji, Ivan Juran, trener mlade momčadi Cibone.
Iako je zajedništvo ključan element uspjeha, Roko se izdvaja i svakim svojim potezom plijeni pozornost, a ne krije da je slavni otac, bivši reprezentativac Nikša jedan od najzaslužnijih za njegov igrački uzlet.
– On mi objašnjava stvari kakve jesu. On je prvi koji će me kritizirati, ali i prvi koji će pohvaliti kada napravim nešto dobro.
Ono što Roka izdvaja od ostalih, trener je sažeo.
– Vrlo je lijepo odgojen, vrlo je zreo za svoje godine. Sportski živi, dolazi pola sata prije svakog treninga, ostaje nakon treninga. Šuti i radi, poštuje suigrače, poštuje trenera, cijeli ovaj klub i sustav pa kad na sve dodate ovaj njegov enorman talent u fizičkom dijelu u razumijevanju i osjećaju za igru jednostavno dobijete kompletnog igrača.
I umjesto da uživa u trenucima zasluženog slavlja, za skromnog Roka plan je samo jedan.
– Moj sljedeći korak je vratiti se treniranju, svaki dan je novi dan, svaki dan biti što bolji pa ćemo vidjeti dokle to ide, zaključio je.

Komentiraj