Roger Moore se prvi put kao 007 pojavio 1973. u filmu ‘Živi i pusti umrijeti’

Tri britanska agenta MI6, među kojima i jedan iz Amerike “na posudbi”, ubijena su pod misterioznim okolnostima dok su motrili operacije dr. Kanange, diktatora malog karipskog otoka zvanog San Monique. James Bond poslan je u New York, gdje je ubijen prvi agent, kako bi istražio tajanstvena ubojstva. Njegova prva postaja je Harlem gdje ulazi u trag organizaciji koja se bavi crnom magijom, na čelu s Kanangom koji je poznat kao Mr. Big. Kanangina miljenica i desna ruka je mlada gatara Solitare čija je specijalnost čitanje tarota, no ona je ujedino i prva meta Bondove istrage.

Šarmantan, oštrouman i smrtonosno uvjerljiv, Roger Moore se ujedno predstavlja i kao ugodan, sofisticiran i vrlo opasan Agent 007 u ovom zabavnom i napetom obračunu sa zloglasnim kraljem droge koji je odlučan u namjeri da eliminira Bonda i zavlada svijetom. Film ‘Živi i pusti umrijeti’ (Live and Let Die)je svoju premijeru je imao 27. lipnja 1973. godine u Americi.

Prvi put je Bonda glumio Roger Moore. Iako su određeni fanovi u vrijeme snimanja filma negodovali zbog izostanka Seana Conneryja, Moore je svojim autoritativnim nastupom dokazao kako budućnost franšize ne ovisi samo o jednoj zvijezdi. Redatelj Guy Hamilton i ovaj je film učinio spektaklom specijalnih efekata, atraktivnih scena, živopisnih negativaca i prekrasnih žena, pa ne čudi što se “James Bond 007: Živi i pusti umrijeti” još i danas smatra jednim od najboljih filmova o najslavnijem tajnom agentu na svijetu.

Komentiraj