Roditeljima ostavljene bebe oduzeli i drugo dijete

Facebook

Kriminalističko istraživanje nad roditeljima djevojčice koja je ostavljena ispred crkve u Sesvetama je u tijeku.

Policija je utvrdila identitet djevojčice te je u tijeku kriminalističko istraživanje, rekli su iz policije.

Roditelji djevojčice danas su ispitani u policiji te se nalaze u pritvoru.

U međuvremenu su se pojavile informacije da roditelji imaju još jedno dijete, trogodišnjeg dječaka koji im je oduzet i smješten u Dom, zajedno s mlađom sestrom.

Roditelji djevojčice su 22-godišnja nezaposlena majka, koja navodno nije završila osnovnu školu, dok je 35-godišnji otac građevinski radnik koji zbog posla često izbiva. Majka je uz kaznenu prijavu za napuštanje djeteta, za što je predviđena zatvorska kazna u trajanju od tri godine, dobila i prijavu zbog povrede djetetovih prava, za što je propisana istovjetna kazna, javlja RTL.

Podsjetimo, hrvatska javnost jučer je ostala zaprepaštena viješću da je netko pred crkvom u Sesvetama prije tjedan dan ostavio žensko dijete, čija je procijenjena starost pet do sedam mjeseci.

Dijete je ostavljeno u dječjim kolicima, umotano u bijeli platneni prekrivač te odjeveno u žutu haljinu (s bijelim točkicama) bez rukava. Svijetle je puti, plavih očiju i svijetloplave kratke kose.

Kako policija u danima nakon pronalaska nije mogla pronaći nikakav trag, obratila se jučer građanima i zatražila pomoć u prepoznavanju.

Tijekom prijepodneva oglasili iz Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj u kojemu je djevojčica smještena.

“Poštovani, zbog velikog broja upita građana, novinara i ostalih predstavnika medija, obavještavamo Vas da je djevojčica dobro zbrinuta i da ima sve što joj je potrebno. Za sva daljnja postupanja zadužen je Centar za socijalnu skrb. Zahvaljujemo na interesu”, stoji u objavi na Facebooku.

Komentiraj