Roditelji Kristiana Vukasovića čekaju nalaz obdukcije, pa podižu tužbu

Roditelji 19-godišnjeg Kristiana Vukasovića, mladića s poteškoćama koji je bio u zatvoru jer je podmetnuo požar, a umro je u KBC-U Split, još uvijek čekaju nalaz obdukcije nakon kojega će podići tužbe protiv nadležnih institucija koje smatraju odgovornima, piše u četvrtak Večernji list.

Ni tri tjedna nakon što je utvrđeno da je mladić s poteškoćama i dijagnosticiranim ADHD-om i piromanijom “umro od straha”, nema još detaljnog nalaza s patologije splitskog KBC-a, navodi dnevnik.

Obdukciju je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo koje također želi rasvijetliti okolnosti tragičnog događaja te utvrditi je li bilo kaznenog djela i nezakonitosti.

Obitelj mladića uvjerena je kako je Kristian žrtva sustava i žele utvrđivanje odgovornosti i kažnjavanje krivca.

Tko je zakazao, sud, vještaci, tužiteljstvo, zatvorski sustav ili bolnica, utvrdit će se sudskim postupkom do kojega će zasigurno doći, potvrdio je za Večernji list odvjetnik Vinko Ljubičić.

Dodaje kako o ovom slučaju ne želi spekulirati i iznositi svoje sumnje prije nego što dobije nalaz obdukcije i detaljno ga prouči.

“Vodim se načelom zaštite interesa obitelji Vukasović i iz pijeteta prema mladiću i njihovom gubitku ne mogu ništa reći. Bilo bi neozbiljno iznositi pretpostavke. Nakon što pomno proučim nalaz, dignut ću tužbu”, kazao je odvjetnik.

Komentiraj