FaH

Roditelji homoseksualaca od Pape traže da reagira na homofobiju

Roditelji šesnaest mladih poljskih homoseksualaca zatražili su od pape Franje da reagira protiv nečega što doživljavaju kao “val homofobije” u svojoj tradicionalno katoličkoj zemlji, za što su iskoristili njegov posjet Krakowu u povodu Svjetskoga dana mladih.

U otvorenom pismu roditelji su upozorili na niz “napada na lokalne organizacije koje surađuju s homoseksualcima i uništavanje simbola LGBT zajednice, kao i fizičko nasilje protiv osobe koje nisu heteroseksualne”.

“Umjesto da pokaže solidarnost s njihovim obiteljima, društvo se odlučilo za val homofobije”, kaže skupina roditelja koja je uputila Papi pismo, a nadahnula ih je rečenica Svetoga Oca o homoseksualnim osobama: “Tko sam ja da im sudim”.

“Naša su djeca svakodnevno suočena s govorom mržnje, verbalnim napadima pa čak i fizičkim nasiljem… samo zato što ih je Bog takvima stvorio”, pišu roditelji koji se nisu potpisali pravim imenima strahujući od reakcija javnosti.

“Zašto je toliko homofobije među poljskim katolicima?”, pitaju se, podsjećajući na crkvene dokumente u kojima se poziva na poštivanje i razumijevanje homoseksualnih osoba.

Komentiraj