Ročište o produljenju istražnog zatvora ocu s Paga

Dino Stanin/PIXSELL

Danas se u Zadru u 13 sati raspravlja o produženju istražnog zatvora za 54-godišnjaka koji je u veljači svoje četvero djece bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu. Protiv oca monstruma, u petak je objavljena optužnica za četiri teška kaznena djela pokušaja ubojstva.

Županijsko Državno odvjetništvo zatražilo je produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog posebno teških okolnosti djela koje uznemiruje širu javnost.

Osumnjičenik se za vrijeme trajanja cijelog postupka branio šutnjom. Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga dva i pol mjeseca nakon zloćina. Na sudu se neće moći braniti neubrojivošću.

Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, među kojima je i supruga osumnjičenog. Presudnu ulogu, objasnio je jučer Berović, imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog. “Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv”, rekao je glasnogovornik Županijskog Državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović.

54-godišnji muškarac početkom ožujka s prvog je kata obiteljske kuće u Pagu, bacio svoje četvero djece. Bacio ih je s visine od gotovo pet metara, nakon čega se odvezao u policiju i predao se.

Komentiraj