Rocco Žiković za rekordni iznos prešao u Red Bull Salzburg

Talentirani nogometaš Istre 1961 Rocco Žiković novi je igrač Red Bull Salzburga. Prema informacijama Sportskih novosti Zeleno-žuti će za 16-godišnjaka s bonusima dobiti odštetu između dva i tri milijuna eura čime se radi o rekordnom iznosu za nogometaša njegove dobi.

Žiković je s austrijskim prvakom potpisao ugovor do konca svibnja 2023. godine te će za početku igrati za U18 selekciju, a za službene stranice Istre 1961 je tom prilikom rekao:

– “Zahvalan sam Istri što mi je omogućila odlične uvjete i treninge te utakmice na najvišoj razini, što me i dovelo do ovog koraka ka profesionalnoj nogometnoj karijeri. Zahvalan sam na svom znanju i iskustvu koje sam stekao. Ugovor s RB Salzburgom je jedan veliki korak za mene i jako se radujem novim izazovima koji me čekaju!”

Skauti Red Bull Salzburga su Žikovića posebno zamijetili na drugom po redu U16 turniru Vlatko Marković koji je u organizaciji HNS-a odigran u rujnu prošle godine u Osijeku, a na kojem je kao kapetan Vatrenih proglašen za najboljeg igrača. Mladi nogometaš je također bio član pionirske selekcije Zeleno-žutih koja je prošle sezone u trenutku prekida natjecanja zbog pandemije koronavirusa bila vodeća na ljestvici Prve HNL.

Komentiraj