Robert Prosinečki ponovno trener Kayserispora

Donedavni izbornik reperezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas je potvrđen za novog trenera turskog prvoligaša Kayserispora, kluba koji je vodio i u sezoni 2012/2013.

Dogovor 50-godišnjeg hrvatskog stručnjaka s klubom iz Središnje Anatolije potvrdio je sportski direktor Bülent Bölükbasi no nije objavio detalje istog.

Prosinečki je krajem studenog sporazumno raskinuo suradnju sa savezom susjedne države, čiju je repezentaciju preuzeo u siječnju 2018. godine te je vodio u 22 susreta u kojima je upisao 9 pobjeda, 6 neriješenih ishoda i 7 poraza.

Uspješan je bio u Ligi nacije B osvojivši grupu u kojoj su bili Austrija i Sjeverna Irska, no u grupnoj fazi kvalifikacija za Europsko prvenstvo je zauzeo četvrto mjesto iza Italije i Finske koje su tako izborile kontinentalnu smotru te Grčke. Već za vrijeme kvalifikacija, a nakon što je poražen kod Armenije, je podnio ostavku, ali je istu naknadno povukao.

U trenerskim je vodama Prosinečki od 2006. godine kada je bio asistent Slavenu Biliću na klupi reprezentacije Hrvatske, a tijekom karijere još je vodio Crvenu Zvezdu, reprezentaciju Azerbajdžana i Kayserispor u kojem je danas i potvrđen za novog trenera.

Trenutno je Kayserispor na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, a prošlu je sezonu klub okončao kao deseti u elitnom društvu turskog klupskog nogometa.

Rezultati by SofaScore

Komentiraj