Nino Strmotic/PIXSELL

ROBERT PAULETIĆ “Imao sam puno ponuda za ulazak u politiku i sve sam ih odbio. A onda se pojavio MOST…”

Jučerašnja imenovanja zamjenika Vlade ponovno su u javnosti izazvala žestoke reakcije. Novi zamjenik ministra turizma Robert Pauletić, inače poznati kvizaš, putopisac i novinar, u razgovoru za Večernji list, rekao je kako je i ranije imao dosta ponuda za ulazak u politiku, ali sve ih je redom odbijao.

“Govorio sam sebi: ako se pojavi neka prava, poštena snaga, koja će uzdrmati našu političku močvaru, onda bih se mogao priključiti. Pojavio se Most, čije ideje podržavam od samog početka, a posebno cijenim Ivana Kovačića iz Omiša”, ispričao je. Pauletić je otkrio i kako imao puno ideja i mogućih projekata, ali o tome prvo mora razgovarati s ministrom Klimanom.

Hrvatski su se mediji jučer prisjetili njegovog članka iz Slobodne Dalmacije, u kojima piše o turistima iz Srbije. “Smista san otiša do vlasnika hotela, inače purgera (!), i reka da napuštan hotel već sutra ujutro, umisto u sridu kako san planira. Reka je samo: ‘Okej, nemojte kaj zamerit’, iako smo znali i on i ja o čemu se radi”, napisao je u članku Pauletić. Danas kaže kako nema nikakvih predrasuda prema turistima iz Srbije, te dodaje kako su dobrodošli na Jadran.

Bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš u četvrtak je rekla kako je Pauletićuteg, te kako se ne osjeća dobro kao građanka ove države. “Možda je poluinformacija, ali ono što sam ja imala prilike pročitati jest da je on otišao živjeti u Šibenik, kad se promijenila vlast u Splitu. Nisam sigurna u točnost informacije, ali mislim da sam tako čula. I sad taj čovjek treba biti pomoćnik ministra turizma”, rekla je Mrak taritaš.

Na imenovanje Pauletića osvrnuo se i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, ističući kako je njegovo imenovanje ‘uvreda za sve pristojne ljude, a još veća za njegove drage kolegice i kolege iz turizma’.

Pauletić je, podsjetimo, u lipnju 2013. godine rekao kako će zbog izbora Baldasara za gradonačelnika iseliti u Šibenik. Pauletić je poslije lokalnih izbora 2013. govorio kako ne može vjerovati da su Splićani izabrali Baldasara za gradonačelnika, jer je on, kako je tvrdio, cijelo vrijeme Domovinskog rata bio u Italiji.

Komentiraj