Screenshot/NovaTV

Skupljao novac za bolest koju nema, pa pobjegao iz Hrvatske?

Priča o Robertu Matalinu, koji se bori sa zloćudnom bolešću dirnula je cijelu Hrvatsku, no nakon istrage Provjerenog ispostavilo se kako bi sve moglo biti samo velika obmana. Matalin je, podsjetimo, tvrdio da boluje od akutne mijeloične leukemije te da se operacija koja bi mu mogla spasiti život izvodi samo u tri zemlje – Americi, Njemačkoj i Turskoj, pa je pokrenuta velika humanitarna akcija ne bi li mu se omogućilo da prikupi potrebna sredstva.

U toj je akciji prikupljeno gotovo pola milijuna kuna, a na kraju se ispostavilo da se ta operacija izvodi i u Hrvatskoj, kao i da Matalin nikada nije bio pacijent liječnice koju navodi kao svoju, a dokumente koji bi potvrdili njegovu bolest – ne može pronaći.

Kako je na Facebooku objavio njegov brat, čini se kako je Robert pobjegao iz Hrvatske sa svojom djevojkom.

“Pozdrav svim dobrim ljudima koji su sudjelovali u akciji za prikupljanje novaca za Roberta Matalina. Žao mi je kao i mojim roditeljima i cijeloj familiji što je i vas i nas iskoristio na takav način. Kao što i sami znate nažalost on je to zloupotrijebio i napravio veliku sramotu sebi i svojoj obitelji pa vas kao njegov brat moram obavijestiti da mu ipak plan nije u potpunosti uspio. Uskok mu je blokirao račune tako da će novac prikupljen vašom mukom državne institucije nadam se prebaciti u prave ruke onih kojima je to prijeko potrebno.

Žao mi je što vam više ne mogu reći jer ni sam ne znam u kojem je pravcu otišao sa svojom curom Doris. Nagađa se ali još ne zna za sigurno. Bit će pokrenuta istraga ako već nije pa će se ubrzo saznati kamo su otišli i što se dešava. Znam da vam to puno ne znači što se ja ispričavam. Svima nam je teško, a vama još više. Ali evo bar da znate da se nije dugo koristio vašim teškom mukom zarađenim novcem. A njemu i njegovoj djevojci (ako ne dokažu suprotno) od ovoga što smo vidjeli i vi i mi u emisiji Provjereno neka sude nadležna tijela i dragi Bog. Evo toliko od mene. Stvarno mi je žao, ali niti ja nemam više informacija”, napisao je njegov brat Martin na Facebooku.

Komentiraj