Robert Hranj o više delegacija na obilježavanju Bljeska: ‘Vojnički život je pun izazova…’

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Hrvatskem, admiral Robert Hranj, gostovao je u subotu u RTL-u Danas povodom obilježavanja 26. obljetnice akcije “Bljesak”.

Proslava je, kaže, Hranj bila dostojanstvena i odvijala se u skladu s protokolom i u skladu s mjerama. Hranj je bio u izaslanstvu predsjednika Republike zajedno s vojnim zapovjednicima, dok je dio hrvatskih vojnika i policije bio uz premijera. “Hrvatska vojska je dala punu potporu obilježavanju događaja Bljesak. Od svečanih posrtoja do polaganja vijenaca”, rekao je Hranj.

Na pitanje je li teško biti rastegnut između premijera i predsjednika i odvojenih povorki, rekao je: “Ne bih to komentirao. Vojnički život je pun izazova”.

Istaknuo je da je najvažnije da naši budući vojni lideri nauče temeljna načela vojnog poziva i operacija kako bi u budućnosti vodili uspješne operacije obrane domovine. “Povijest treba proučavati i iz nje se uvijek može nešto naučiti”, poručio je.

Komentirao je obnavljanje opreme i borbene avione: “Hrvatska vojska ima planove modernizacije i opremanja. To su dugoročni planovi. Ključni dokument koji je pred nama je Plan razvoja Oružanih snaga i u skladu s njim trudit ćemo se da maksimalno, koliko je u mogućnosti društva, opremimo i moderniziramo vojsku. Modernizirat ćemo sve tri grane: i zrakoplovstvo, mornaricu i kopnenu vojsku”, kazao je.

Komentiraj