Robert De Niro i Leonardo DiCaprio nakon 24 godine zajedno u filmu

Prije 24 godine Leonardo DiCaprio i Robert De Niro zajedno su glumili u filmu „Marvinova soba“ (Marvin’s Rooom).  Dva velika glumca od tada nisu imali zajednički projekt, ali prema upravo objavljenim vijestima, to će se uskoro promijeniti. Naime, njih dvojica glumiti će u krimiću „Killers of the Flower Moon“ temeljen na knjizi Davida Granna, a redatelj će biti Martin Scorsese. Tu je vijest objavio upravo DiCaprio prilikom dodjele nagrade za životno djelo Robertu de Niru tijekom ceremonije Screen Actors Guild.

Prema do sada poznatim informacijama, snimanje filma počinje ovog proljeća u Oklahomi. Biti će to šesta suradnja DiCapria i Scorsesea u posljednjih 18 godina, nakon filmova „Bande New Yorka“, „Avijatičar“, „Pokojni“, „Otok Shutter“ i „Vuk s Wall Streeta“. „Killers of the Flower Moon“ biti će deseta suradnja De Nira i Scorsesea.

Prava na ekranizaciju knjige Davida Granna „The Osage Murders and the Birth of the FBI“, na kojoj će se temeljiti film, kupljena su prije četiri godine za pet milijuna dolara. Scenarist filma je Eric Roth, osvajač Oscara za scenarije filmova „Forrest Gump“ i „Neobična priča o Benjaminu Buttonu“. Radnja knjige, bazirana na istinitim događajima, odvija se u dvadesetim godinama prošlog stoljeća kada dolazi do serije ubojstva pripadnika indijanskog plemena Osage u Oklahomi i to nakon što je na njihovom području pronađena nafta. Taj slučaj smatra se prvim u kojem je FBI istraživao seriju ubojstava.

Komentiraj