RIMSKI DANI Vinkovci se i ove godine vraćaju u davnu povijest

facebook.com

Vinkovci, grad rimskih careva Valentinijana I. i Valensa, koji već osam tisuća godina leži u raskošnoj slavonskoj ravnici i ove će se godine vratiti u povijest kada je Rim imao značajan utjecaj na način života i vjerovanja njegovih stanovnika.

‘Rimski dani’ su povijesna, turistička i edukativna manifestacija kojom, već šestu godinu zaredom, Turistička zajednica grada Vinkovaca u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci te ostalim partnerima želi predstaviti Vinkovce kroz žive slike Colonie Aurelie Cibalae.

Manifestacija’ VI. Rimski dani’ započinje 26. svibnja i traje do 02. lipnja, a ove godine očekuje se najbogatija do sada. Posjetitelji, oni najmlađi, ali i nešto stariji moći će otkriti i doživjeti tajne drevnoga Rima kroz prikaze borbe Barbara i Rimljana, radionice za djecu, rimske igre, igrokaze na latinskom, borbe gladijatora, izložbe grafita, rimski sajam, kovačnice i mnogo toga iz bogatog sadržaja festivala.

U sklopu Rimskih dana se održava i prvi Festival craft piva ‘Beeram domaće’, a navečer će posjetitelji moći uživati i u koncertima Hladnog piva i Belfast fooda.

Moto ovogodišnjih Rimskih dana je “Barbari opet?!“, a govori o bitki iz 378. godine kod Hadrianopolisa, gdje se Barbarima suprotstavio rimski car Valens, izgubio bitku i na bojištu poginuo. Od tada Rim gubi kontrolu nad cijelom Panonijom, a ova povijesna borba bit će uprizorena i na ovogodišnjim Rimskim danima.

Više informacija: www.tz-vinkovci.hr/hr/.

Komentiraj