Rimac: Odluka da se predsjednik stranke bira po načelu “jedan član – jedan glas” bila je ispravna

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Saborska zastupnica HDZ-a Josipa Rimac izrazila je u nedjelju navečer zadovoljstvo izbornim rezultatima i izlaskom članova stranke na birališta na izborima za predsjednika HDZ-a istaknuvši kako je odluka da se predsjednik stranke bira po načelu jedan član – jedan glas bila apsolutno ispravna.

“Zadovoljni smo jer je danas nešto više od 90.000 članova stranke izašlo na birališta, što je oko 45 posto članstva. Pokazalo se da je odluka predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i stranačkog Predsjedništva o biranju predsjednika po principu jedan član – jedan glas, bila apsolutno ispravna, bez obzira što je bio jedan kandidat. Članovi stranke su htjeli iskoristiti svoje biračko pravo i to su danas potvrdili”, kazala je Rimac novinarima u Središnjici HDZ-a upitana je li zadovoljna podacima o izlaznosti na birališta.

Upitana vjeruje li u rekonstrukciju Vlade nakon Sabora stranke, 28. svibnja, odgovorila je kako, ako bude potrebno, to neće biti iza Sabora stranke već u onom trenutku kada osjete da reforme ne idu onom brzinom kojom očekuju predsjednik i vodstvo stranke. “Uvijek smo spremni zamijeniti ‘igrača’ koji ne daje najbolji rezultat, a to ne znači i da hoćemo”, poručila je. Rimac je kazala i da sada očekuje da što prije izađu zakoni koje pripremaju resorni ministri koji ne bi trebali biti marketinški, već dugoročni, kako bi se pokrenulo gospodarstvo i zemlja. Ako se to ne osjeti u idućih nekoliko mjeseci, istaknula je, doći će do određenih promjena.

Nije željela odgovoriti na upit hoće li Most zamijeniti HNS-om. “Ne bih željela govoriti o takvim kombinacijama niti o skupinama naših koalicijskih partnera. Treba sagledati pojedinca, resor kojim upravlja i koja je težina tog resora”, kazala je Rimac.

Izlaskom na izbore zadovoljna je i saborska zastupnica Sanja Putica  rekavši kako to pokazuje da članstvo nije bilo raspoloženo za promjene na vrhu stranke, s obzirom na niz od pet izbornih pobjeda na čelu s predsjednikom Karamarkom.

Saborski zastupnik i predsjednik mladeži HDZ-a Josip Bilaver najavio je da će se u budućnost HDZ više posvetiti radu za boljitak svih građana, posebice zaustavljanju iseljavanja mladih i povratku onih koji su napustili zemlju te zaustavljanju rasta javnog duga i povećanju gospodarskih aktivnosti.

Potpredsjednik HDZ-a i voditelj izbornog stožera Damir Jelić rekao je kako se, na temelju tri četvrtine obrađenih podataka izbora za predsjednika HDZ-a, očekuje da je Tomislav Karamarko za novi mandat na čelu stranke dobio 91.500 glasova.

Komentiraj