HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

‘Riješiti utakmicu bez produžetaka i poslati Agrokor u iduće kolo’

Izvanredni Vladin povjerenik za Agrokor Fabris Peruško u srijedu je, gostujući u Dnevniku HTV-a, objasnio što znači povratak Sberbanka u proces nagodbe, što je ranije danas najavio u društvu predstavnika te ruske banke Sergeja Volka.

“Dogovr znači da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će s druge strane Sberbank povući svoje tužbe u dogovorenom vremenskom razdoblju”, rekao je Peruško i dodao da je cilj procesa osigurati širu podršku vjerovnika za plan nagodbe i same nagodbe na kraju. “Želimo nagodbu koja će omogućiti dugoročnost poslovanja Agrokora, a aktivnim sudjelovanjem Sberbanke u tom procesu možemo to i postići”, naglasio je povjerenik.

Na pitanje znači li današnji dogovor da će Sberbank biti dio stalnog vjerovničkog vijeća Peruško je odgovorio: “Izvanredna uprava je sudu predala prijedlog kako organizirati skupine vjerovnika. Sami vjerovnici će izabrati svog predstavnika u vijeću – tako i Sberbank”.

Peruško je izvijestio kako im je cilj do 10. travnja imati plan nagodbe. Uslijedit će pisanje ugovora, za što imaju dva mjeseca. U lipnju bi trebali predati sudu sam prijedlog nagodbe. Peruško je poručio kako su dobavljači od početka bili u fokusu izvanredne uprave.

“Na sredini smo terena, i 82. minuti i nadamo se da ćemo do 90 minute riješiti utakmicu i omogućiti Agrokoru da uđe u iduće kolo”, slikovito je objasnio izvanredni povjerenik za Agrokor.

Komentiraj