Rijeka večeras u Škotskoj traži prolaz u playoff Europa lige

Nogometaši Rijeke večeras od 20:45 sati igraju uzvratni susret trećeg pretkola Europa lige protiv škotskog Aberdeena, u kojem brane prednost od 2:0 s Rujevice.

Škoti u ovu utakmicu ulaze bez dvojice najboljih igrača, napadača Sama Cosgrovea i veznjaka Craiga Brysona, a ni trener Rijeke Igor Bišćan neće moći računati na sve nogometaše.

Već neko vrijeme zbog ozljeda na raspolaganju nema lijevog beka, a sada je ostala i bez Tomečaka koji je popunjavao tu poziciju u nedostatku bolje opcije. Sada će, čini se, na tu stranu prijeći Raspopović. “Gorgona i Tomečaka nema s nama to sve govori. Imamo problema u obrani, ali imamo i opcije, Smolčića i Raspopovića. Bilo bi nezgodno da sad mladog Smolčića stavimo u nezgodnu situaciju pa će utakmicu započeti Raspopović”, rekao je Bišćan.

“Očekujemo protivnika koji će nam htjeti što prije napraviti probleme i krenuti i povratak u rezultatskog deficita. Imamo prednost, ali nećemo ići tamo kao da ju imamo, idemo kao da je utakmica potpuno otvorena. Moramo čekati svoje šanse, moramo biti aktivni”, rekao je Bišćan uoči puta u Škotsku.

Rijeka će u slučaju plasmana u doigravanje Europa lige za suparnika imati pobjednika dvoboja ciparskog AEK-a iz Larnacae i belgijskog Genta (utakmica na Cipru završila je 1:1).

Komentiraj