Rijeka: Smrtno stradao motociklist, oprezno po kolnicima jer su mokri od kiše

U subotu oko 8.35 sati na autocesti A6, čvor Orehovica dogodila se prometna nesreća sa smrtnom posljedicom. U prometnoj nesreći sudjelovao je 39-godišnji vozač motocikla marke Yamaha, zagrebačkih registracijskih oznaka. Kretao se iz smjera Zagreba u smjeru Krka te uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika mokrog od kiše, u zavoju izgubio nadzor nad motociklom. Zbog zadobivenih ozljeda vozač motocikla prevezen je u KBC Rijeka, gdje je preminuo.

Promet ovom dionicom bio je u prekidu do 9.25 sati, nakon čega se odvijao jednim kolničkim trakom te je po završetku očevida u potpunosti normaliziran u 10.20 sati.

Policija i ovom prilikom apelira na povećani oprez u prometu, posebice imajući u vidu da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Vozače navedenih vozila, ali i sve druge vozače savjetujemo da prilagode vožnju uvjetima i stanju kolnika, naročito u slučaju kiše i drugih vremenskih nepogoda, budući da je kišno vrijeme najavljeno i u narednim danima.

Isto tako, pozivaju se vozači da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti te se pridržavaju svih prometnih pravila i propisa, kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, a naročito onih s najtežim posljedicama.

Komentiraj