Rijeka se s prvom momčadi i stručnim stožerom usuglasila oko mjera štednje

Iz trenutno drugoplasiranog kluba HT Prve lige danas je stiglo priopćenje u kojem se obavještava javnost o mjerama štednje uvedenim u HNK Rijeka. Iste su, naravno, posljedica pandemije koronavirusa.

Iz priopćenja, koje prenosimo u cijelosti, vrijedi istaknuti da se Uprava kluba s igračima i stručnim stožerom prve momčadi dogovorila o odricanju trećine ugovorenih primanja.

Detaljnije u samom priopćenju:

Uprava Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka ovim putem želi se iskreno zahvaliti igračima i stručnom stožeru prve ekipe, igračima HNK Rijeka na posudbama u drugim klubovima, svim zaposlenicima Škole nogometa, radne zajednice, Stadiona Kantrida i vanjskim suradnicima koji su prihvatili smanjenje ugovornih iznosa, odnosno mjeru štednje koju je klub predložio u jeku epidemije koronavirusa.

Uprava HNK Rijeka donijela je niz odluka u smjeru prilagodbe aktualnoj situaciji, a sve donijete odluke vođene su mišlju o očuvanju kvalitete rada i svih radnih mjesta u klubu u mjesecima u kojima su nogomet i cijeli sport doživjeli prekid svih aktivnosti.

Prva ekipa i stručni stožer HNK Rijeka odrekli su se 1/3 primanja na period od idućih 16 mjeseci. Ujedno, igrači i stručni stožer u ovom su trenutku pristali na model isplate preostale 2/3 primanja na način koji odgovara klubu u novonastaloj situaciji.

Valja istaknuti da je cijeli proces dogovora prošao s puno razumijevanja s obje strane u kojem su igrači i stručni stožer pokazali privrženost klubu, te socijalnu osjetljivost u teškim trenucima i tako uvelike pridonijeli očuvanju svih radnih mjesta u klubu.

Veliko hvala i svim našim partnerima i sponzorima na dosadašnjoj, a vjerujemo, i uspješnoj budućoj suradnji nakon završetka pandemije.Hvala svim našim navijačima, članovima kluba i vjernim pretplatnicima na porukama podrške proteklih tjedana.

Veselimo se i jedva čekamo nova druženja s Vama na tribinama, zajedničkom navijanju i da se ponovo zajedno veselimo novim pobjedama i trofejima HNK Rijeka.

Zajedno smo Rijeka i ostanite doma.

HNK RIJEKA

Komentiraj