Policijski službneici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, izvijestiuli su u ponedjeljak iz primorsko-goranske policije.

Plicija je navela da je osumnjičeni u noći 18. studenoga na području Belvedera u Rijeci glasno puštao muziku te pogrdnim riječima narušavao javni red i mir građana. Osumnjičeni je potom ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, čime je policajce doveo u opasnost.

“U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te vozila kojim se osumnjičeni koristio, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto tridesetak komada streljiva. Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku”, navodi policija.

Protiv osumnjičenog će biti podignute kaznene prijave zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o suzbijanju diskriminacije i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Komentiraj