RIJEKA Radnici 3.maja u prosvjednom maršu za opstanak brodogradnje

Radnici riječkog brodogradilišta 3.maj, njih više od tisuću,  krenuli su u 10.15 sati u prosvjedni marš Rijekom . Nakon okupljanja na istočnom izlazu brodogradilišta Baračevom ulicom uputili su se prema Mlaki i dalje prema središtu grada i Trgu 128. brigade Hrvatske vojske gdje  je u 12.05 najavljen skup podrške opstanku brodogradnje i radnih mjesta na riječkim navozima. Očekuje se da će se trećemajcima u središtu Rijeke priključiti i brojni Riječani. Poručuju da je u Rijeci 3.maj jedina preostala veća  industrija i da se jedino u brodogradilištu još nose „plavi trliši“.

Zbog neisplate plaća trećemajci su danas ušli u treći tjedan štrajka, a od nove uprave Uljanik Grupe uz plaću traže i smjenu direktora  Maksimilijana Percana, deblokadu računa i informacije o načinu na koji će Uljanik 3.maju vratitu pozajmicu od više od pola milijarde kuna te izdvajanje uz sustava Uljanika.

“Želimo poručiti Vladi i Uljaniku da su građani Rijeke i Primorsko-goranske županije za 3. maj. Tražimo od odgovornih u Ministarstvu gospodarstva da nas upoznaju s pristiglim ponudama za naše brodogradilište, kao i s pregovorima koji se vode s vlasnicima brodova koji su u gradnji u 3. maju, a koje je država preuzela u vlasništvo”, rekao je Juraj Šoljić iz Štrajkaškog odbora 3. maja.

 

 

 

 

 

Komentiraj