Rijeka pronašla partnerski klub u Albaniji

Pobjednik Hrvatskog nogometnog kupa Rijeka blizu je potpisivanja ugovora o suradnji s albanskim prvoligašem KF Vllaznijom, objavio je portal Panorama. U klub iz Shkodëra ušao je sponzor Alban Xhaferi, a za sportskog direktora kluba postavljen je bivši nogometaš Rijeke Matko Djarmati.

– “S hrvatskim klubom iz Rijeke dogovorili smo ugovor o suradnji. U fazi smo finalizacije, nacrt ugovora je spreman i ostaju još samo posljednji detalji. Riječki klub je jedan od najpoznatijih u Hrvatskoj i prije samo nekoliko dana osvojio je kup. Radi se o klubu s velikim proračunom i bogatim iskustvom. Asistirat će nam u tehničkom smislu. Novi sportski direktor Matko Djarmati došao je kao plod ove suradnje.”, izjavio je Xhaferi.

KF Vllaznija se nalazi u procesu restruktiranja te je nedavno dobila i novi Nadzorni odbor, a uskoro će biti imenovan i novi trener koji će zajedno s Djarmatijem slagati momčad za novu sezonu.

Klub iz Shkodëra je prošlu sezonu albanske Superlige okončao na osmom mjestu ljestvice te je pobjedom u razigravanju s Beselidhja Lezhom (3:1) osigurao ostanak u najvišem rangu natjecanja. Kroz povijest je osvojio devet naslova prvaka Albanije od koji je posljednji bio 2001. godine, šest kupova te dva superkupa.

U Vllazniji je ponikao i Bekim Balaj koji je jedno vrijeme nosio dres Rijeke, a najpoznatiji igrač koji je prošao njihovu nogometnu školu je sadašnji član Napolija Elseid Hysaj.

Komentiraj