RIJEKA: Osumnjičen za prijetnje i pokušaj ubojstva, a pronađen i eksploziv

Riječka sumnjiči 47- godišnjaka da je prijetio 51- godišnjaku i pokušao ga ubiti, točnije pregaziti automobilom,

Policijsku istragu izveli su službenici II. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističko istraživanje zbog prijetnji i pokušaja ubojstva.

Sumnjiči ga se da je 29. srpnja na području Kraljevice fizički napao 51-godišnjeg hrvatskog državljanina te mu uputio ozbiljne prijetnje. Uz to je osobnim vozilom na ograničenom području pokušao ga pregaziti pa je pritom oštećeni teže ozlijeđen.

U istrazi je provedena pretraga doma i prostorija koje 47-godišnjak koristi na području Kraljevice gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina eksplozivnih sredstava (2,4 kg gospodarskog eksploziva, minobacačka mina, 15 komada barutnog punjenja M63 i 43 komada raznog streljiva).

Zbog navedenih sredstava koje je protuzakonito posjedovao, prijavljen je i za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 47-godišnjak je kazneno prijavljen za spomenuta kaznena djela mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj