Rijeka – Osijek, početne postave

U posljednjem susretu petog kola Hrvatski Telekom Prve lige od 20 sati na Rujevici Rijeka dočekuje Osijek.

Derbi će se igrati danas nakon što je odbijen zahtjev Rijeke za odgodom utakmice kako bi što spremnije dočekali za okršaje s Gentom u play-offu Europske lige.

>> Odbijen zahtjev Rijeke za odgodom utakmice s Osijekom

U dosadašnjem tijeku sezone Rijeka je upisala pobjede protiv Varaždina, Lokomotive i Slaven Belupa dok su u prošlom kolu poraženi kod Gorice. Isti protivnik je bio koban i za Bijelo-plave dok su protiv Dinama remizirali, a slavili su u ogledima s Faramceutima i Inter-Zaprešićem.

Domaćini večeras ne mogu računati na suspendire Ivana Lepinjicu i Lorenca Šimića dok je već duže ozlijeđen Petar Mamić kojem se pridružio i Domagoj Pavičić. Gosti su u Rijeku doputovali bez Marina Pilja, Vedrana Jugovića i Benedika Mioča dok je u konkurenciji brazilski desni bočni Igor Silva koji je dobio pravo nastupa.

Večerašnji derbi će suditi Duje Strukan iz Splita kojem će pomagati sugrađanin Hrvoje Radić i Šibenčanin Goran Perica. Četvrti sudac je Nikola Kečkiš iz Virovitice, a dodatni suci su Mario Zebec iz Cestice i Dario Kulušić iz Šibenika. Delegat je Jure Zečević iz Knina, a kontrolor suđenja Igor Pristovnik iz Zagreba dok će se za sigurnost ispred Saveza birnuti Marko Svilić.

Igor Bišćan i Dino Skender na teren su od prve minute odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj