RIJEKA: Održava se “Festival slobode” u znak prosvjeda protiv Nacionalnog stožera

Dok Hrvatska posljednjih dana bilježi porast oboljelih, u Rijeci se održava “Festival slobode”, u znak prosvjeda protiv Nacionalnog stožera.

Okupilo se zasad nekoliko stotina ljudi. Svakako puno manje nego u Zagrebu prije nekoliko tjedana.

Hrvoje Pende, govoreći o mjerama po svijetu. Tako je rekao da u nekim zemljama policija ima pravo upadati u kuće ako sumnjaju na nepoštivanje mjera, a kako je u SAD-u jedno od najpopularnijih zanimanja “contact tracker”. Također, kazao je da u Kini nekoliko stotina milijuna kamera prati ljude. Spomenuo je ulogu Bill Gatesa u pandemiji. Nato su okupljeni počeli hukati.

Okupljenima sada pjeva Alen Vitasović. Nakon tri pjesme, Vitasović je okupljene pozdravio sa “Smrt fašizmu-sloboda narodu”.

Nakon Vitasovića riječ je uzela Žana Beber.

“Hrvatskom se širi virus, ali virus zajedništva. To je epidemija koje se vlast najviše boji”, rekla je Beber.

“Vaša županija, kad je čula da dolazimo, prva je ograničila broj ljudi na otvorenom. Zato nam je drago da ste došli u šetnju, u shopping”, rekla je.

“Dok smo bili zatvoreni kod kuće, oni su žderali, pijančevali, punili torbe gotovinom u društvu noćnih dana”, rekla je Beber u poruci vladajućima.

“Vrijeme vam je isteklo. Od danas prvi članak Ustava stupa na snagu – vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu”, rekla je na što su okupljeni počeli pljeskati.

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

Komentiraj