RIJEKA: Lažna maserka ukrala 82-godišnjakinji novac, policija upozorava na prevare i poziva na oprez

Riječka policija izvijestila je o jučerašnjoj prevari i krađi nad 82-godišnjom Riječankom, pozivajući starije da “paze koga puštaju u dom” te da “ne vjeruju nepoznatima”.

U riječkoj četvrti Podmurvice, 82-godišnja Riječanka prihvatila je ponudu nepoznate žene da je izmasira aparatom za masažu. “Ništa ne sumnjajući. pustila ju je u svoj dom te po njezinom odlasku primijetila da je došljakinja iskoristila trenutak nepažnje te joj otuđila oko šest tisuća kuna”, izvijestila je policija.

“Osobe starije životne dobi česta su meta raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu”, tvrdi policija, precizirajući kako se prevaranti najčešće predstavljaju kao “razni medicinski stručnjaci ili stručnjaci za alternativnu medicinu, trgovci, službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, policije, inkasatori, dostavljači, organizatori raznih besplatnih promocija ili nagradnih igara, pripadnici vjerskih skupina…”

Pozivajući građane da budu oprezni, policija savjetuje da ne puštaju nepoznate u kuću dok se ne uvjere “o kome se zaista radi i što želi”.

Od nepoznatih treba tražiti službene dokumente, a ako treba, telefonom provjeriti je li uistinu poslala služba u čije se ime predstavljaju. Ako nepoznati uporno želi ući u stan, treba “žurno obavijestiti policiju, obitelj ili susjede”, a naročito biti oprezan “ukoliko netko traži osobne podatke”, koji su “zakonom zaštićeni i može ih, uz pristanak, prikupljati samo ovlaštena osoba”.

Komentiraj