hina

Rijeka i Hajduk na Rujevici odlučuju o drugom mjestu

Danas su na rasporedu posljednje dvije utakmice sezone domaćeg nogometnog prvenstva. Rijeka i Hajduk će u 149. jadranskom derbiju odlučivati o drugom mjestu, a Dinamo će protiv Intera proslaviti već osigurani naslov prvaka, javlja HRT.

Riječani su na drugom mjetu i imaju bod više od Splićana, kojima za eventualni skok na drugu poziciju igra samo pobjeda.

Hajduk ima 56 pobjeda, Rijeka 42, a 50 puta je jadranski derbi završavao bez pobjednika. No u zadnja 22 dvoboja Hajduk je samo jednom svladao Rijeku, 2. prosinca prošle godine slavio je na Rujevici s 2:1.

Vjerujem da su svi svjesni važnosti oba dvoboja, s naglaskom na ovaj prvi koji nam slijedi. Također, uvjeren sam da imamo dovoljno snage, mudrosti i kapaciteta da odigramo dvije prave utakmice na način kako se to od nas očekuje, rekao je trener Hajduka Željko Kopić.

Već sam čuo za pilu naopako da je Hajduku važan Kup. Ne mogu vjerovati da igrači mogu ući u derbi s mislima negdje drugdje. Jedna ovakva utakmica sigurno može malo uljepšati sezonu ili je napraviti ružnijom na kraju
, smatra trener Rijeke Matjaž Kek.

Komentiraj