RIJEKA FOOD FESTIVAL Tijekom dva dana trajanja festival je posjetilo više od 3500 posjetitelja

Nel Pavletić, Goran Kovačić/Pixsell

Tijekom dva dana trajanja RIJEKA FOOD FESTIVAL-a, gastro event je posjetilo više od 3500 posjetitelja koji su imali priliku uživati u nesvakidašnjoj gastro ponudi.

Nakon dva vrlo uspješna dana, velikog broja posjetitelja i jedinstvenog gastro doživljaja na riječkom Korzu završeno je prvo izdanje Rijeka food festivala powered by Billa. Riječani, ali i mnogobrojni turisti s velikim su veseljem dočekali festival ulične hrane, a nakon brojnih pozitivnih kritika, festival je potvrdio svoju kvalitetu te dokazao da su dobra gastro priča, zanimljiva kulinarska rješenja i pozitivna atmosfera recept za uspješan festival.

Svemu tome doprinijeli su, i gosti kuhari festivala koji su svojim jelima mamili Riječane. Jedan od najboljih kuhara Hrvatske, Andrej Barbieri sa svojim je Conca d’orom još jednom potvrdio svoju kuharsku klasu, Lana Klingor Mihić je uz pripremu jela i organizatorski odlično posložila kockice festivala, dok su Iva Pehar kao pobjednica Masterchefa i Ricardo Luque kao sudionik celebrity Masterchefa pokazali s koliko ljubavi i strasti su spremni sudjelovati u pripremi svakog svog jela. A sve to rezultiralo je neodoljivim jelima pa su Riječani, ali i gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel koji je i otvorio festival mogli uživati u brudetu od hobotnice, tataki tuna sendviču u umaku od hrena, u venezuelanskim Arepa sendvičima, jelima s roštilja, kao što su ham steak, tzatziki janjetina i lugwich, azijskim gyozama i spring rolicama, domaćim šurlicama te naposljetku u posebno pripremljenim Poffertjes palačinkama na bazi heljdinog brašna.

Jela su bila posebno pripremljena i začinjena Kotanyi začinima i specijalnim azijskim namirnicama Asian Cash & Carry trgovine, a kao i uvijek za kvalitetu mesa bila je zadužena mesna industrija braće Pivac. Uz neodoljivo gastro iskustvo građani nisu odoljeli ni pivu Amstel, koje se jako dobro uklopilo u ovu gastro avanturu. Svoj poseban korner imala je mineralna voda Jamnica, koja odlično ide uz svaki obrok i koja je svakom jelu dala završni dodir još jednom se potvrđujući kao najbolja gazirana mineralna voda u Europi.

Croatia food festival nastavlja svoje putovanje te će se 16. i 17. rujna predstaviti Istri te gostovati u Gradu Puli na Narodnom trgu i u taj dio Hrvatske donijeti nove i lijepe gastro priče.

Rijeka Food Festival održao se ovaj vikend na Riječkom Korzu
Rijeka Food Festival powered by Billa održao se ovaj vikend na Riječkom Korzu
02.09.2016. Rijeka - Food Festival Rijeka odzava se za vikend na Rijeckom Korzu. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Veliki broj posjetitelja uživao je u jedinstvenom gastro doživljaju i izboru ‘ulične hrane’
Kuhar Andrej Barbieri i jedna od organizatora Lana Klingor-Mihić
Kuhar Andrej Barbieri i jedna od organizatora Lana Klingor-Mihić
Lana Klingor-Mihić, Ricardo Luque, Andrej Barbieri i Iva-Pehar na zajedničkoj fotografiji
Lana Klingor-Mihić, Ricardo Luque, Andrej Barbieri i Iva-Pehar na zajedničkoj fotografiji

Komentiraj