Nakon Varaždina, Zadra i Zagreba, najveći festival ulične hrane nastavlja svoje putovanje, a sljedeće izdanje Croatia Food Festivala održat će se na riječkom Korzu.

Riječki Korzo i ulica 128. Riječke brigade ugostit će 2. i 3. rujna, prvo izdanje Rijeka Food Festivala powered by Billa. Biti će to odličan spoj jedinstvene gastronomske ponude i jedne od najljepših šetnica Hrvatske, koji će sigurno privući sve ljubitelje neobičnih kulinarskih rješenja i vrhunskih gurmanskih okusa.

Nakon Varaždina, Zadra i Zagreba i Riječani će se imati priliku uvjeriti zašto je Croatia Food Festival manifestacija koju ne smiju propustiti i što se krije na gastro punktovima najboljeg uličnog festivala hrane u Hrvatskoj.

A da će Rijeka Food Festival powered by Billa biti poseban pobrinut će se mnogi vrsni kuhari, a kao gost festivala svoja jela predstavit će i jedan od najboljih kuhara Hrvatske, Andrej Barbieri koji će sa svojim CONCA D’OROM Riječanima ponuditi posebno osmišljen brudet od hobotnice te Tataki tuna sandwich u umaku od hrena, s klicama i rotkvicama.

Neizostavni dio festivala bit će i pobjednica nedavnog Masterchef natjecanja, Lana Klingor Mihić, koja je jedna od organizatora festivala. Uz Barbierija i Lanu Klingor Mihić na festivalu će jela pripravljati i Iva Pehar, pobjednica Masterchefa te Ricardo Luque koji će se ponovo predstaviti sa svojim venezuelanskim Arepa sendvičima i drugim specijalitetima.

Uz sve navedeno festival će ponuditi i jela s roštilja, a interes javnosti sigurno će zaokupiti ham steak, odrezak od 700 grama koji se spravlja po posebnoj recepturi i koji je postao zaštitno jelo ovog festivala. Uz specijalitete s roštilja, za čiju je kvalitetu zadužena Mesna industrija Braća Pivac, posjetitelje će sigurno oduševiti i veliki izbor azijske kuhinje, kao što su gyoze i spring rolice, a sve to začinit će se neponovljivim Kotanyi začinima i specijalnim azijskim namirnicama iz zagrebačke trgovine Asian Cash & Carry.

Uz puno izazovnih i neodoljivih jela, sigurno će poseban izazov biti i slatki punkt na kojem će se pripremati Poffertjes palačinke na bazi heljdinog brašna s pet preljeva od višnje, šumskog voća, vanilije, čokolade i karamele.

Za osvježenje čeka vas poznata mineralna voda Jamnica, koja odlično ide uz svaki obrok i imat će svoj poseban korner na kojem će svi posjetitelji moći osjetiti snagu mjehurića Jamnice i doživjeti jednu od najboljih gaziranih mineralnih voda Europe.

Uz neodoljivo gastro iskustvo posjetitelji će moći potražiti osviježenje u pivu Amstel.

Uz mnogo ića i pića, Rijeka Food Festival powered by Billa svima će između 10 i 22 sata na riječkom Korzu donijeti i mnoštvo dobre zabave, iznenađenja, nagradnih igara, a posjetitelji će imati priliku kući otići s vrijednim poklonima.

Ne propustite ovaj Croatia Food Festival, dođite na riječki Korzo i uživajte u mirisima i okusima koji će vas osvojiti na prvu i donijeti mnogo pozitivnih gastro užitaka o kojima ćete još dugo govoriti.

Komentiraj