RIJEKA: Dvoje talijanskih studenata u karanteni

Na Sveučilištu u Rijeci jučer je započeo ljetni semestar što podrazumijeva povratak studenata u klupe, ali i novu razmjenu studenata, što u ovoj situaciji oko koronavirusa zahtjeva dodatan oprez. Dvoje studenata je upravo zbog opreza stavljeno u karantenu u studenskim domovima, ali napominju kako se svakodnevne obveze odvijaju redovno.

Među pristiglim inozemnim studentima koji su proteklog vikenda doputovali u Rijeku je i jedna studentica iz Milana koja je u skladu s preporukama HZZJZ-a na temelju najnovijih informacija o razvoju situacije s koronavirusom stavljena u samoizolaciju u studentskom domu na Turniću. Osim nje, u karanteni je još jedan student, također iz Italije, koji se nalazi u Studentskom naselju Trsat, javlja Novi list.

Treba napomenuti da se studenti osjećaju dobro, bez bilo kakvih simptoma, ali su stavljeni u samoizolaciju na preporuku Nacionalnog stožera za zarazne bolesti te će djevojka iduća dva tjedna provesti u izolaciji u studentskim domovima.

Trenutačno na riječkom sveučilištu boravi devet talijanskih studenata, od čega ih je troje došlo još za vrijeme zimskog semestra te su ostali i na nastavi ljetnog semestra, a njih šest u Rijeku je stiglo na ljetni semestar, piše Novi list.

Komentiraj