Rijeka domaćin najvećeg skupa studenata arhitekture iz Europe

U sklopu Ljeta u prijestolnici, dijela programskog pravca Slatko i Slano projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Rijeka je domaćin najvećeg skupa europskih studenata arhitekture,  European Architecture Students’ Assembly – EASA .  Čak 600 studenata arhitekture iz europskih zemalja sljedeća će dva tjedna sudjelovati na  40 praktičnih i teorijskih radionica karakterističnih po pristupu „studenti studentima“ , a predviđeno je i niz predavanja stručnjaka hrvatske i europske arhitekture.

Naziv ovogodišnjeg Skupa je „RE:EASA“, a u sklopu tema koje će sudionici propitivati su ideje vezane uz prostorni i društveni kontekst Rijeke te otkrivanje novih načina iskoristivosti vrijednih gradskih prostora. Tijekom trajanja skupa sudionici  će živjeti i raditi zajedno te svojim djelovanjem nastojati ostvariti dugoročnu i pozitivnu promjenu u prostoru za zajednicu koja se njime koristi. Namjera organizatora je da što više rezultata radionica ostane na korištenje i u korist lokalnoj zajednici.

Nadajući se potpori lokalne zajednice, EASA će svoja vrata na nekoliko dana otvoriti javnosti pa je tako  u petak 27. srpnja predviđen  Dan otvorenih vrata, a završna izložba 4. kolovoza bit će prilika da se EASA predstavi Riječanima i medijima.

Komentiraj