RIJEČKO PODRUČJE POD NARANČASTIM UPOZORENJEM Sredinom dana prestanak oborina

Dino Stanin/PIXSELL

U prvom dijelu utorka biti će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimice uz slabu kišu. Sredinom dana oborine će postupno prestati, dok će u zapadnim i sjevernim dijelovima zemlje doći do kidanja naoblake, predviđa DHMZ.

Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s jakim udarima. U Dalmaciji umjereno, na krajnjem jugu i jako jugo i istočnjak, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će zapuhati umjerena do jaka bura, navečer podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, a na Jadranu između 12 i 17 °C.

Meteoalarm je za utorak izdao upozorenja žute i narančaste boje. Narančasto upozorenje na snazi je za područje Rijeke, gdje se očekuje mjestimice jaka, na udare i olujna bura. Do kraja dana podno Velebita i s orkanskim udarima. Očekuju se udari vjetra i do 115 km/h. Područje Gospića očekuje vrlo jak i olujan sjeveroistočni vjetar s udarima do 70 km/h. Na splitskom će području puhatu velo jako jugo, a na sjevernom dijelu poslijepodne će zapuhatu jaka, na udare i olujna bura s najjačim udarima vjetra do 95 km/h. Na dubrovačkom području puhat će jako, mjestimice vrlo jako jugo s udarima do 65 km/h.

Narančasto upozorenje za riječko područje na snazi je i za srijedu, a orkanski udari bure mogu zapuhati i do 140 km/h. Na području Gospića upozorava se na stvaranje novog snježnog pokrivača, kao i na olujne udare sjeveroistočnog vjetra brzine do 95 km/h. Zbog jakog vjetra pod žutim su upozorenjem za sutra i dalje područja Splita i Dubrovnika, ali i Knina.

U srijedu nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom, a u gorju i sa snijegom. Najviše kiše očekuje se na Jadranu gdje može biti izraženih pljuskova s grmljavinom.

Puhat će umjeren, ponegdje na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu mjestimice jaka i olujna bura, podno Velebitas orkanskim udarima, samo na jugu Dalmacije još u početku jako i vrlo jako jugo. Malo svježije.

Komentiraj