Riječki stožer uputio apel starijim sugrađanima: “Izbjegavajte javni prijevoz”

Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u petak je u priopćenju apelirao na starije sugrađane da ne koriste javni gradski prijevoz, pogotovo u jutarnjim satima, kako bi pomogli u prevenciji daljnjeg širenja epidemije koronavirusa.

Kako podsjećaju, osobe starije životne dobi jedna su od najranjivijih skupina i svakako bi trebale biti svjesne ozbiljnosti trenutne epidemiološke situacije, u kojoj se svi nalazimo, te sukladno tome prilagoditi svoje aktivnosti.

“Molimo sve osobe starije životne dobi da do daljnjega izbjegavaju korištenje javnoga gradskog prijevoza koje na području grada Rijeke pruža KD Autotrolej, posebice u vršnim vremenima, a posebice u jutarnjim satima, odnosno do 9 sati ujutro”, navodi se u priopćenju iz Stožera Grada Rijeke.

Napominju da je svrha tih mjera zaštititi zdravlje svih naših građana, posebno onih najranjivijih među nama, ali i zdravstveni sustav koji se suočava s iznimnim izazovima i naporima.

“Nadamo se razumijevanju i suradnji osoba starije životne dobi, kako bismo zajedno prevladali pandemiju, uz što manje posljedica”, zaključuje se u priopćenju kojeg je potpisao načelnik Stožera Hinko Mance.

Komentiraj