Goran Kovačić/Pixsell

Riječka SDP-ovka Komparić Devčić prešla u Bandićev saborski klub

Riječka saborska zastupnica SDP-a Ana Komparić Devčić  koja je u petak  istupila iz SDP potvrdila je  za novilist.hr da će politički rad nastaviti u klubu Bandićeve Stranke rada i solidarnosti.

“Radom u Saboru, iskustva u upravljanju najrazvijenijim gradom u Hrvatskoj želim iskoristiti i u iniciranju razvoja grada u kojem sam rođena, u Rijeci, a koji zadnjih godina vidno za tim zaostaje” –  rekla je Komparić Devčić. Pritom je dodala da, unatoč brojnim aferama koje prate Bandića, želi vjerovati u nevinost Milana Bandića, kao što je vjerovala u nevinost Vojka Obersnela u aferi Tržnice i  Vladimira Benca u aferi poslovni prostori.

Zanimljivo je da je  Bandić nedavno u Rijeci sklopio savez s riječkom Nezavisnom listom Bura Hrvoja Burića te su najavili zajedničku političku suradnju na svim izborima u Hrvatskoj. Čelnik Bure je poznat kao najoštrija oporba riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu koji ga je na prošlim izborima u drugom krugu izbora za gradonačelnika pobijedio. Od tada su njihovi sukobi i prozivanja dodatno ojačali.

Zastupnica Komparić  Devčić,  kojoj je ovo drugi mandat u Saboru u pismu koje je poslala matičnoj organizaciji stranke u Rijeci zatražila je u petak brisanje iz članstva SDP-a navodeći kako ne želi ovakvom rukovodstvu stranke davati legitimitet i snositi odgovornost za politički bankrot SDP-a. Navela je i kako će političko djelovanje nastaviti kao nezavisna saborska zastupnica, djelujući isključivo prema vlastitim političkim, socijaldemokratskim uvjerenjima u interesu svih građana Hrvatske.

Bernardićev SDP je ovim potezom Komparić Devčić ostao bez još jednog mandata u Saboru. Prva riječka SDP-ovka koja je napustila stranku u njenom tradicionalno jakom uporištu  je osma  zastupnica koja je napustila Bernardića pa SDP sada ima 30 saborskih mandata.

Komentiraj