Goran Kovačić/Pixsell

Riječka saborska zastupnica Ana Komparić Devčić istupila iz SDP-a

Riječka saborska zastupnica SDP-a Ana Komparić Devčić  istupila je iz članstva SDP, objavio je u petak poslijepodne Novi list. Riječ je o zastupnici kojoj je ovo drugi mandat u Saboru, a nastavit će raditi kao nezavisna zastupnica. Bernardićev SDP je ovim potezom Komparić Devčić ostao bez još jednog mandata u Saboru.

U  pismu koje je poslala matičnoj organizaciji stranke u Rijeci, a koje prenosi Novi list, Komparić Devčić zatražila je  da je se s današnjim danom briše iz članstva SDP-a pri čemu je istaknula kako je njena odluka neopoziva i kako ne želi ovakvom rukovodstvu stranke davati legitimitet i snositi odgovornost za politički bankrot SDP-a.

Navodeći kako se protekih dvadeset godina s kolegama u SDP-u borila za bolju Hrvatsku i za vrijednosti socijaldemokracije u interesu svih građana Hrvatske, Komparić – Devčić napisala je da “nažalost, SDP danas, na čelu sa predsjednikom Davorom Bernardićem i grupacija koja ga je dovela na čelo SDP-a i koja ga još uvijek drži na čelu SDP-a, ona ista koja je rušila Zorana Milanovića dok je SDP bio najjači, duboko je i nepovratno kompromitirala SDP kao stranku i kao političku opciju u Hrvatskoj koja bi građanima trebala biti ozbiljna politička alternativa.” Pritom je dodala kako SDP pod sadašnjim rukovodstvom nažalost više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti zbog kojih je ušla u politiku i stranku i koje je SDP sve ove godine zastupao i za koje je dobivao značajnu podršku građana Hrvatske.

“Evidentno je da su građani Hrvatske i njihovi problemi ovom SDP-u u drugom planu. Sve ono zbog čega su sve ove godine davali podršku i glasali za SDP, više ne postoji. Energija se troši isključivo na pitanja osobnog političkog preživljavanja ljudi koji vode stranku, a koji su odlučili stranku dodatno podijeliti obračunavajući se sa neistomišljenicima i kritičarima u čemu ja ne želim sudjelovati ni na koji način. U tom smislu, niti se više vidim, niti nalazim, niti želim biti netko tko ovakvom rukovodstvu SDP-a daje legitimitet i time snosi odgovornost za politički bankrot SDP-a.” – navedeno je, između ostalog, u pismu Komparić – Devčić.

Zastupnica je najavila da će svoj politički rad  nastaviti kao nezavisna saborska zastupnica, djelujući isključivo prema vlastitim političkim, socijaldemokratskim uvjerenjima u interesu svih građana Hrvatske. .

Komentiraj