Riječka policija sad javlja da nisu prekršajno prijavili ozlijeđenog HGSS-ovca. Evo što su govorili na konferenciji

Petoricu sudionika tučnjave na Platku policija će prekršajno prijaviti, ali među njima nije ozlijeđeni pripadnik HGSS-a, objavila je u četvrtak navečer primorsko-goranska policija.

“Obavještavamo javnost da između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv  javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija”, stoji u priopćenju.

Policija je prekršajno prijavila pročelnika HGSS-a Rijeka Marka Andrića.

“Policija mu stavlja na teret da je upravo on osoba koja prilazi s leđa muškarcu u crnoj jakni, povlači ga i baca na pod”, objavila je Nova TV.

Ovo su zamjenik načelnika PU primorsko-goranske Hari Brnad i načelnik riječke Druge policijske postaje Tihomir Pojer tvrdili novinarima na press konferenciji:

“Utvrdili smo da je pet osoba počinilo prekršaj. Više je osoba bila tamo. Da, prijavljen je i pripadnik HGSS-a”, rekao je Brnad.

Na pitanje novinara da preciziraju koje su osobe prekršajno prijavljene Hari Brnad odgovorio je:

“Osobe koje su bile u tom BMW-u kojeg ste vidjeli gore na Platku i druge osobe koje su se prethodno družile uz alkoholna pića u obližnjem ugostiteljskom objektu”, rekao je Brnad.

“Što nije zabranjeno”, sugerirala mu je novinarka, osvrćući se na dio njegove izjave o druženju u ugostiteljskom objektu.

“Što nije zabranjeno, naravno”, složio se Brnad, prenosi Novi list.

Jesu li među tih pet osoba i ozlijeđene osobe, pitali su dalje novinari.

“Načelniče…”, rekao je Brnad i okrenuo se prema Pojeru.

“Znači… da!”, rekao je načelnik Druge policijske postaje.

Zamoljen za dodatno pojašnjenje rekao je: “Nisu svih pet… Nema svih pet zadobivene ozljede. Neki od njih… jedni od sudionika su ozlijeđeni.”

Znači, dvoje ozlijeđenih su zapravo i prijavljeni?

“Da”, složio se.

Prema Pojerovim riječima, dakle, policija je prekršajno prijavila dvije ozlijeđene osobe. Kasnije su on i kolega novinarima dodatno objašnjavali da i ozlijeđena osoba može biti prekršajno prijavljena.

No tek se navečer saznalo da je zapravo prijavljen pročelnik HGSS-a Andrić koji se nije žalio na ozljede.

On je uostalom pokušavao razdvojiti napadače od žrtava, a svojeg ozlijeđenog kolegu, nakon što su su ga MMA borci brutalno nokautirali, pokušavao zbrinuti.

“Onesvijestio se. Okrenuli smo ga na bok, izvadili mu jezik i zbrinuli ga”, ispričao je Andrić.

Također, policija je izvijestila kako je danas Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavila opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom vezano za događaj od 29. siječnja na skijalištu na Platku, a radi donošenja meritorne državno odvjetničke odluke.

Učinili su to nakon što su danas iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci izašli s priopćenjem koje nije nimalo povoljno za policiju.

“Policijska uprava primorsko-goranska nije izvijestila ni Općinsko niti Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci o događaju na Platku od 29. siječnja 2023.

S obzirom da je prve informacije o navedenom događaju državno odvjetništvo saznalo iz medija, pisanim je putem 1. veljače 2023. zatražena od policije dostava pisanog izvješća o svemu do sada utvrđenom.

Izvješće policije do sada nije zaprimljeno zbog čega državno odvjetništvo nije moglo kvalificirati postupanje počinitelja.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeku će, po primitku izvješća, poduzeti sve potrebne radnje kako bi ocijenilo jesu li se u postupanju sudionika ovog događaja ostvarila obilježja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti”, priopćili su ranije danas iz Općinskog državnog odvjetništva Rijeka.

Incident se, podsjetimo, dogodio u nedjelju na skijalištu Platak, nakon što su trojica mladića u BMW-u, driftajući po skijaškoj stazi, upali u dublji snijeg i zaglavili se. Zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil, a kada im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i udarali.

Dobio je više udaraca, među ostalim i nogom u glavu te je onesviješten. U pokušaju razdvajanja i smirivanja situacije mladići iz BMW-a su udarili još nekoliko osoba te su troje od njih prevezeni u riječki KBC.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]