HINA/ Damir SENČAR

Riječka policija premlatila 35-godišnjaka pred očima žene i sina

Muškarac u dobi od 35 godina od subote navečer nalazi se u riječkom Kliničkom bolničkom centru s teškim ozljedama i vrlo neizvjesnim budućim zdravstvenim stanjem, piše u srijedu Novi list.

Teške ozljede nanijeli su mu policajci. Kako se može doznati u općini Klana kod Rijeke, u subotu navečer, tijekom lokalne fešte, policija je pretukla jednog posjetitelja ispred njegove supruge i četverogodišnjeg sina.

“Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela”, navodi se u e-mailu koji je stigao na adresu Novog lista.

U kratkom policijskom priopćenju navodi se kako je policija upotrijebila ‘sredstva prisile’ jer je 35-godišnjak ‘narušavao javni red i mir te pruža aktivni fizički otpor’. Također, iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćili su da je u tijeku postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile.

Novi list piše kako je 35-godišnjak stigao s obitelji na oncert Crvene jabuke koja se održavala u okviru općinske manifestacije Rokova, izravno se spustivši s planine Obruč. Navodno je problem nastao jer je automobil parkirao kod vatrogasnog doma u Klani, a koje je policiji iz nekog razloga smetalo.

Komentiraj