Dusko Jaramaz/PIXSELL

Riječka direktorica utajila dva milijuna kuna poreza

Direktorica tvrtke iz Rijeke (54) osumnjičena je da je u financijskim izvješćima tvrtke iskazivala netočne podatke i tako državni proračun oštetila za više od dva milijuna kuna te je mjerodavnom državnom odvjetništvu prijavljena radi kaznenih djela utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, izvijestili su u četvrtak iz policije.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko- goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad direktoricom tvrtke iz Rijeke zbog sumnje da je počinila kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiče ju da je od početka travnja 2011. do kraja prosinca 2013. u financijskim izvješćima iskazala netočne podatke o činjenicama važnima za utvrđivanje poreznih obveza. Tako je državni proračun oštetila za više od dva milijuna kuna, a za istu sumu je tvrtki probavila protupravnu imovinsku korist.

Nakon  kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu –  za kaznena djela utaja poreza ili carine te za kazneno djelo povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, dok je tvrtka prijavljena za kazneno djelo utaje poreza ili carine.

Komentiraj