Riječanin došao na posao zaražen koronavirusom, istražuje ga policija

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske zaključili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je u prosincu prošle godine na području Rijeke, a za vrijeme bolesti COVID-19, napustio svoj dom te došao na radno mjesto.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, policija je objavila da su od 11. siječnja do danas, policijski službenici ove Policijske uprave utvrdili su kršenja važećih mjera samoizolacije kod nekoliko hrvatskih i više stranih državljana.

U kršenju važeće mjere samoizolacije zatečena su dva hrvatska državljanina, u dobi od 19 i 23 godine, zaustavljena u prometu na području Podmurvica u Rijeci, 57-godišnji hrvatski državljanin je bio u jednoj od riječkih stanica za tehnički pregled, dok je na području Raba po dojavi građana na ulici zatečen 32-godišnjak koji je prethodno bio u trgovini i na radnom mjestu.

Na području Opatije policija je zatekla četvoricu državljana Kosova u dobi između 20 i 59 godina, iako su se za vrijeme trajanja mjere samoizolacije trebali nalaziti na zagrebačkom području.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]