Najveći javni doček nove 2018. godine na otvorenom u Rijeci i ove godine tradicionalno je bio na Korzu, gdje se okupilo više tisuća Riječana i njihovih gostiju, a javni novogodišnji doček organiziran je i na Trsatu.

Glazbeni uvod u novogodišnju proslavu bio je nastup riječkog kantautora Borisa Štoka s pozornice na Korzu, a neposredno prije ponoći i ulaska u novu godinu Riječane i njihove goste zabavljala je zagrebačka rock grupa „Jinx“. Za kraj fešte na Korzu, oko 1 sat, predviđen je nastup „Crvene jabuke“.

Točno u ponoć na pozornicu je izašao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i čestitao Novu godinu.

“Želim svima puno sreće, uspjeha i zdravlja u godini u kojoj počinje odbrojavanje za 2020., godinu u kojoj Rijeka postaje Europske prijestolnica kulture”, naveo je gradonačelnik.

“Tad će Rijeka Europi i svijetu pokazati što može kao luka različitosti”, kazao je Obersnel, podsjećajući na temelj programa EPK 2020 u Rijeci.

Promet središtem Rijeke i glavnim prometnicama zatvoren je tijekom novogodišnje noći, a s jednog na drugi kraja grada moguće je doći sjevernim koridorom.

U središtu grada otvorena je većina ugostiteljskih lokala, među kojima su se neki odlučili na zatvorene organizirane proslave, uz plaćanje ulaza, a drugi su otvoreni svim namjernicima do ranih jutarnjih sati.

Ovoga puta doček na otvorenom je organiziran i na Trsatskoj gradini, uz glazbu klape „Nevera“ i nastup DJ Fishera.

Opatija je, kao i prethodnih godina, javni doček za građane organizirala na dvije lokacije. Na prostoru ispred Mrkata, odnosno opatijske tržnice, od 22 sata na Silvestrovo feštalo se uz „Koktelse“ i „Leteći odred“. Ispred umjetničkom paviljona „Juraj Šporer“ u Novu godinu uvela je svirka „Xfinity Banda“ .

Komentiraj